Hvordan lage nachos

Deilig tex-mex nachos er det lite som slår når man virkelig vil kose seg med litt god mat! Det finnes flere typer nachos, men basen består alltid av mexicanske tortilla-chips dekket med smeltet ost eller en ostebasert saus. Dette blir ofte servert som en type snacks. Etterhvert har dennne snacksen blitt omgjort til en middagsrett ved å servere den omtrent som en åpen taco der sausen og alt tilbehøret ligger i en bolle, og man serverer seg med nacho-chips som er plassert rundt bollen. Dette blir definitivt best med hjemmelagede nacho-chips.

 

Oppskrift på hjemmelagede nacho-chips (tortilla-chips)

Hjemmelagede nacho-chips, eller tortilla-chips er sædeles enkle å lage, men også mye, mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. De blir ikke fullt så fete, og heller ikke proppfulle av konserveringsstoffer. Disse nacho-chipsene kan du lage med eller uten krydder, eller variere krydderet akkurat som du selv ønsker.

Du trenger:

  • 1 pakke (12 stk) tortilla, enten av hvete eller mais
  • Oljespray (stekeolje/bakespray)
  • 1/8 ts. paprikapulver
  • 1/8 ts. cayennepepper
  • 1/8 ts. chillipulver

Spray hver enkelt tortilla lett med oljesprayen, og strø krydderet jevnt over alle tortillaene. Stable så alle tortillaene oppå hverandre og halver dem, del så videre til mindre og mindre biter til de er i ønsket størrelse, eller til til du har delt hver tortilla i åtte deler. Spre dem så jevnt utover et eller flere ovnsbrett, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre lenger. Bak dem på 175 grader i 5 minutter, midt i ovnen.
Disse chipsene er et lettere alternativ til de ferdigkjøpte, og inneholder mye mindre salt.

 

Oppskrift på nachos

Nå som du har lært hvordan du lager nacho-chips, kan du også lære å lage nachos, ekte ordentlig tex-mex nachos.

Du trenger:

  • 300 gr. kjøttdeig
  • 0,5 løk
  • 0,5 frisk rød chilli, kuttet i biter
  • 1 pose tacokrydder
  • 0,5 boks hermetiske brune bønner
  • 1 boks salsa (styrke velger du selv)
  • 0,5 purre, finstrimlet
  • 1 dl. revet ost
  • 1 pose nacho-chips, eller hjemmelagede nacho-chips etter oppskrift over

Aller først bruner du kjøttdeig, løk og chilli i en stekepanne på god varme. Når kjøttdeigen er stekt heller du over tacokrydderet og følger anvisningen på pakken. La sausen koke inn litt. Legg så nacho-chipsen på bunnen av en ildfast form og hell over kjøttdeigen, og fordel resten av ingrediensene over, med osten på toppen. La det så gratinere i ovnen på 225 grader i ca. 5 minutter.

 

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder

Hvis du heller ønsker å lage ditt eget tacokrydder, kan du lage ditt eget naturlige tacokrydder istedenfor å kjøpe en pose med massevis av E-stoffer og sukker. Det er faktisk mye lettere enn man skulle ha trodd. Alt du trenger er et lufttett glass som du kan oppbevare krydderet i, og ta det frem og bruke etter eget ønske.

Du trenger:

  • 3 ss. chillipulver
  • 2,5 ts. knuste chilliflak
  • 2,5 ts. tørket oregano
  • 2 ss. spisskummin
  • 2 ss. paprikapulver
  • 2,5 ts. hvitløkspulver
  • 1,5-2 ss. havsalt
  • 2 ts. sort pepper, eller 1-2 ts. cayennepepper

Det jeg pleier å gjøre er å måle opp alle ingrediensene i et glass, sette på lokket og riste til alt er godt blandet. Da er det bare å ta frem ditt eget tacokrydder når du vil. Husk at du må bruke ca. 0,5 dl. vann til krydderet når du steker kjøtt, for så å la det koke inn.

Kos deg!

5/5 - (1 vote)
Publisert: