Har du prøvd å skrellet et granateple og aldre i fått det helt til? Her kommer tips på hvordan du kan rense et granateple uten søl.
Å spise et granateple er både sunt og godt. Ifølge Bramat inneholder den ti ganger mer antioksidanter enn appelsiner. I tillegg er den en god kilde til B5 og B6-vitaminer. Den passer til mange typer desserter, salater og andre oppskrifter. Men mange har sikkert lurt på hvordan man skal rense et granateple og hvordan man skal åpne. I granateplet kan det finnes opptil 800 røde fruktkjerner. Alt du trenger for å åpne et granateple er en kniv, en stor skje eller sleiv og en bolle for å samle kjernene i.
Se videoen over så får du en visuell fremgang for å skrelle granateplene dine. Vi viser deg hvordan du på best mulig måte deler et granateple og lettest får ut kjernene.
Når du er ute å handler sjekk derfor om frukten er hard i skallet ved å gi den et lett håndtrykk (klemme). Er den myk kan den lett være overmoden og pass bare på at den er fast i formen og har en fin farge. For å bevare holdbarheten bør du lagre den kjølig f.eks i kjøleskapet.
Fremgangsmåte
Får å åpne et granateple enklest mulig kan du se videoen over eller lese disse tipsene:
- Skyll frukten og skjær rundt en sirkel.
- Bryt deretter frukten i to ved å vri begge delene i hver sin retning slik at du får to halve deler.
- Nå kan du ta hver halvdel og lage et dypt snitt mellom hver «hvite lomme»
- Bre ut hver del og snu den med toppen opp.
- Bank deretter med en skje/sleiv i toppen slik at kjernene faller ned i skålen. Bruk fingrene for å pelle ut dem som ikke er kommet ut.
Næringsinnholdet i et granateple er som regel: